*Aquesta notícia forma part de l'especial 'Les 35 decisions que han alentit el procés' que avui publica Racó Català i que analitza l'evolució del procés els darrers dos anys

7 de gener

Es fa públic el baròmetre del desembre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Els resultats de l’estudi, elaborat abans de les eleccions espanyoles del passat 20D, mostra que els partidaris d’un estat que reconegui la possibilitat d’independitzar-se se situa al voltant del 9,6%. Aquest percentatge augmenta respecte el mes de novembre, quan un 8,6% dels enquestats es mostraven favorables a aquesta possibilitat.

10 de gener

A última hora i en contra de qualsevol pronòstic, la cambra catalana viu una jornada intensa. El fins aleshores alcalde de Girona, Carles Puigdemont, esdevé nou president de la Generalitat després del pas al costat d'Artur Mas.

28 de maig

La CUP anuncia que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de Junts pel Sí. La formació pren aquesta decisió assegurant que vol "més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l'Estat".

26 de juny

Nova cita electoral espanyola. El principal titular de la jornada electoral és que, malgrat algun ball de diputats, els resultats obliguen a les principals forces espanyoles a iniciar, de nou, un procés de negociacions.

27 de juliol

Debat molt intens al Parlament de Catalunya que finalitza amb l'aprovació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. Junts pel Sí i la CUP desafien així el Tribunal Constitucional.

11 de setembre

Per cinquè any consecutiu Catalunya torna a sortir al carrer. Entre 800.000 i un 1.000.000 de persones omplen els carrers de Lleida, Berga, Tarragona, Salt i Barcelona i reclamen de forma cívica i sense cap incident la independència de la nació.

28 i 29 de setembre

Es viu un fet extraordinari a la cambra catalana. Per primer cop se celebra una qüestió de confiança. Durant la sessió, el president català, Carles Puigdemont, explica que la seva voluntat és convocar un referèndum, a tot estirar, la segona quinzena de setembre de 2017.

20 d'octubre

Després que la Fiscalia acusi Carme Forcadell de presumptes delictes de desobediència i prevaricació per haver permès el debat de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, les entitats sobiranistes convoquen una concentració davant del Parlament per visibilitzar el seu suport a la presidenta.

18 d'octubre

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) denuncia que l'estat espanyol ha interposat 401 recursos i denúncies contra ajuntaments i càrrecs electes municipals per qüestions relacionats amb la independència. Entre les més sonades, la de l'alcaldessa de Berga que, després de negar-se en dues ocasions a declarar per no haver despenjat l'estelada del consistori, és detinguda a casa seva a quarts de 8 del matí.