Any nou, nous o vells propòsits. Hi ha qui diu que quan encetem un nou any és moment de fer balanç i de pactar alguns reptes. Dies per il·lusionar-se, per deixar volar la imaginació, per pretendre grans coses malgrat reconèixer que, a vegades, les més insignificants són les que ens omplen de felicitat. Com cada any voldrem que els somriures innocents que ens dibuixen els tres Reis ens acompanyin cada dia i en cada moment. El gran creador de somnis infantils, Walt Disney, va sentenciar “Pensa, creu, somnia i atreveix-te!”.

Disney va descobrir la formula per intentar bastir, a través de singulars  personatges, guions cinematogràfics que representessin un nou imaginari col·lectiu. Pato Donald o Mickey Mouse són somriures presents en entretingudes tardes d’infantesa. Però el mateix Disney diu ATREVIX-TE  a realitzar els teus propòsits, a fixar-te fites que puguis assolir, a marcar-te objectius. Millor petites metes que somnis inabastables que et desil·lusionin. Les curses de fons són les que t’ajuden a anar sumant èxits i fracassos, encerts i equivocacions, que et permeten seguir somniant i que aquest any també ens atrevirem a córrer.

Deixarem de comentar què volem aconseguir i ens posarem a fer-ho. Creurem en la capacitat de posar-se d’acord perquè és la manera de poder seguir avançant. Pensarem en els interessos col·lectius perquè sabem que també són els nostres. Ens preguntarem el com, el quan, el qui de tot allò que fem perquè les respostes són la llavor que ens permet formular noves preguntes. Ens qüestionarem sovint si allò que estem fent avui ens acosta al terreny en el qual volem ser demà.

Però tocant de peus a terra! Sabem que l’actitud és la clau per remoure les nostres aptituds. Treballarem i ens esforçarem perquè el nostre interès, que podem compartir molts, esdevingui la força de tots. Vells o nous propòsits? Velles o noves esperances? Deixarem les il·lusions al tinter o sortirem a guanyar-nos-les? Com diuen sovint els nostres padrins, que la sort ens agafi treballant. Tot i així, com en les pel·lícules de Disney, no deixeu de somniar. Feliços nous reptes, segur que alguns els compartim!