"Un nou atac a la llibertat d’expressió. Espanya més a prop de Turquia". Amb el següent missatge a través del seu compte de Twitter, el jurista Hèctor López Bofill explicava aquest divendres al matí que la Fiscalia el crida a declarar per unes piulades que va fer fa uns mesos.

El professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra haurà de declarar dilluns que ve, 8 de maig, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona acusat presumptament de 3 delictes: amenaces a un col·lectiu professional, injúries contra l’autoritat i amenaces als drets fonamentals. 

López Bofill ha explicat a Racó Català que l’expedient del cas l’ha elaborat una unitat d’informació de la policia espanyola. En aquest sentit, alerta que "estem sota vigilància policial, que es dedica a rastrejar les opinions dels independentistes". Un fet que, segons el jurista, "atempta contra la llibertat d’expressió i és impropi d’una democràcia". Alhora, defensa que existeixen "directrius polítiques per amenaçar el col·lectiu de treballadors públics i funcionaris". 

Segons ha pogut conèixer Racó Català, el polític i advocat Francesc Homs, condemnat a 1 any i 1 mes d'inhabilitació pel cas del 9N, i l’advocat i president de Drets, Sergi Blàzquez, porten la defensa de Bofill.

En declaracions a aquest mitjà, Blàzquez ha assegurat que se’l persegueix "per la seva opinió i perquè és un conegut independentista". En aquest sentit, el jurista explica que al·legaran, en la seva defensa, que la Fiscalia està "vulnerant la llibertat d’opinió i expressió" i "tergiversa el llenguatge". Alhora, afegeix "potser com que està en català, no ho han entès bé". López Bofill considera que, el proper dilluns, la Fiscalia hauria d'arxivar la causa però dubta de què pot passar perquè "no ens trobem en una democràcia normal".