Han embogit. Han construït una realitat paral·lela. Han decidit inventar-se un relat per intoxicar i infoxicar. Si no és així, no ho entenc. Arrimadas, Albiol, Guerra i un llarg etcètera considera que l’ensenyament és una eina d’adoctrinament de l’independentisme a Catalunya, juntament amb els mitjans públics -TV3 i Catalunya Ràdio- i el cos de Mossos d’Esquadra. Mentiu, malgrat que mai ho reconeixereu, quan feu aquestes afirmacions. Sabeu que les nostres escoles són una estructura d’estat, en el sentit més ampli del terme, i que la immersió lingüística catalana és un model d’èxit.

Tenim la sort de comptar amb bons equips directius i claustres de professors que -malgrat les dificultats- troben solucions i respostes. Que eduquen els nostres infants i joves perquè esdevinguin ciutadans crítics, resolutius, autònoms i lliures. Els donen les claus per saber analitzar qualsevol situació, per garbellar els allaus d’informació, per escollir els elements més importants d’una matèria. Els transmeten els valors imprescindibles per forjar-se com a persones compromeses. Treballen i enforteixen els principis d’una societat democràtica, pacífica, dialogant i respectuosa. I ho fan perquè és la seva responsabilitat.

Podeu seguir difamant i insultant els nostres mestres, però correu un gran risc perquè la comunitat educativa és forta. Sap com ha d’actuar per preservar la feina de tot el col·lectiu que representa: professors, pares i alumnes. És i seguirà sent una societat unida i mobilitzada per defensar la seva manera de fer i educar. No en tingueu cap dubte.

Parleu d’adoctrinament però, en realitat, ens esteu dient: volem acabar amb la llengua i cultura catalanes. No ho permetrem. Si una cosa ha aconseguit l’escola a Catalunya és esdevenir un element socialitzador i cohesionador. Ha permès unir més que no pas dividir, com desitjarien alguns. Potser us fa mal admetre-ho perquè sabeu que haureu d’acceptar resignats que el món educatiu és potent i no claudicarà davant les vostres amenaces. Seguirà fent la seva feina com sempre, sense caure en provocacions ideològiques.

A les aules se seguirà parlant català i s’explicarà història, ciències socials i matemàtiques. Els nostres alumnes aprendran que viure vol dir prendre decisions, però que l’educació sempre els farà una mica més lliures. I pares i professors seguiran teixint una xarxa de complicitat i confiança per enfortir el procés educatiu dels nostres infants. Segons Herbert Spencer, educar és formar persones aptes per governar-se per si mateixes, i no per ser governades per altres. Si segueix sent així, no hem de patir. Ni Albiol, ni Arrimadas ni Guerra s’imposaran. Els seus arguments només seguiran sent quatre titulars enganyosos d’algun diari espanyol.