A les 3 de la tarda s'ha reprès la sessió al Parlament de Catalunya. Després de les intervencions dels líders del PP, la CUP i Junts pel Sí s'ha produït la votació. Tos els diputats han votat en veu alta i, amb els vots positius de Junts pel Sí i la CUP, el president Puigdemont ha superat la qüestió de confiança. A continuació, us expliquem les declaracions i els moments més destacats de la sessió d'aquest dijous a la tarda a la cambra catalana. 

Xavier García Albiol (PP): 'Puigdemont, vostè és de la CUP. Pensa i actua com la CUP'

El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha encetat les intervencions de la tarda a la cambra catalana. García Albiol ha retret a la CUP que doni suport a la qüestió confiança a la qual s'ha sotmès el govern de Carles Puigdemont. Segons el líder del PP, "Catalunya no pot estar condicionada per un partit antisistema". En aquest sentit, ha llençat un missatge directe al president català i li ha etzibat: "Vostè és de la CUP. Pensa i actua com la CUP". Alhora, García Albiol també ha valorat la proposta de celebrar un referèndum i ha volgut deixar clar que "ningú" el convocarà perquè és "il·legal".

La falta de govern a l'estat espanyol també ha generat un seguit de declaracions i contradeclaracions entre García Albiol i Puigdemont. "No estan en condicions de donar lliçons sobre la capacitat d'arribar a acords", ha explicat el cap de l'executiu. Però el líder popular ha demanat a Puigdemont que presenti una nova proposta de finançament perquè si ha d'aprovar uns pressupostos amb la CUP, la seva formació prefereix repetir eleccions.

Anna Gabriel (CUP): 'Votar a favor de la qüestió de confiança no els dóna carta blanca per aprovar els pressupostos que vulguin'

Des de la CUP han valorat positivament que el govern de Puigdemont hagi incorporat al full de ruta la celebració d'un referèndum. Segons Anna Gabriel, aquest ha de ser "el vector polític principal". Tot i així, també ha volgut deixar clar que no es pot parlar de referèndum pactat perquè és una "via inexistent" i que, per tant, cal plantejar-lo des de la "unilateralitat i la desobediència".

Pel que fa a l'aprovació dels pressupostos, els cupaires han explicat que votar a favor de la qüestió de confiança "no dóna carta blanca" per tirar endavant els pressupostos. En aquest sentit, Gabriel ha assegurat que la democràcia "es construeix a les urnes però també a casa, a les escoles i als hospitals". Puigdemont ha respost a aquestes demandes de la CUP demanant que "permetin" el debat dels pressupostos perquè si aquests "s'esbudellen en el tràmit parlamentari" no es pot "aplicar el programa de govern". La CUP ha deixat clar que això es veurà les pròximes setmanes, en funció de la proposta de comptes que faci el vicepresident Junqueras i les línies que plantegi l'executiu la setmana que ve en el debat de política general.

Jordi Turull (Junts pel Sí): 'Si el President ens diu que al juny estarem preparats per la desconnexió, nosaltres ens ho creiem'

La intervenció de Junts pel Sí ha avalat les paraules del president Carles Puigdemont, per confirmar que es dedicaran "a construir un nou Estat". Jordi Turull ha retrocedit a les eleccions del 27-S per explicar que es van convocar davant la impossibilitat de preguntar als ciutadans quin futur volen pel país, i ha recordat que JxS era una candidatura amb un encàrrec clar.

"Compartim plenament amb el President la vinculació de la confiança amb els pressupostos", ha dit fent referència a la cadena de confiances que es pretén encetar avui. També ha fet menció a l’estat espanyol: "Nosaltres som els de les urnes i ells els de les querelles". Turull ha explicat que el govern català té tots els elements a favor i considera que una Catalunya independent no es quedaria fora de la Unió Europea.