La celebració de la Diada Nacional de Catalunya va donar aquest passat diumenge el tret de sortida a uns mesos de màxima intensitat política a Catalunya i també al conjunt de l'estat espanyol. Des de Racó Català recollim les dates més destacades que cal tenir presents per seguir l'evolució política. 

25 de setembre: eleccions basques i gallegues

Les dificultats per poder formar un nou govern al capdavant de l'executiu espanyol estan també condicionades pels comicis bascos i gallecs. Algunes enquestes apunten un descens del PSOE al País Basc i també a Galícia, un fet que podria forçar l'abstenció de Pedro Sánchez per poder investir el líder del PP, Mariano Rajoy. Per tant, des de les línies populars asseguren que, un cop coneguts els resultats d'aquestes eleccions, la formació decidirà si Rajoy es torna a presentar a la investidura a l'octubre o si cal convocar unes terceres eleccions espanyoles. 

28 i 29 de setembre: qüestió de confiança 

Segons va acordar aquest dimarts la mesa del Parlament, la qüestió de confiança a la qual s'haurà de sotmetre l'executiu de Carles Puigdemont se celebrarà els dies 28 i 29 d'aquest mes. El dia 28 a la tarda s'iniciarà la sessió amb el parlament del president Puigdemont. L'endemà tots els grups parlamentaris podran fer una intervenció i, finalment, la sessió finalitzarà amb la votació, que serà en veu alta. 

Aquest serà un fet extraordinari perquè per primer cop se celebrà una qüestió de confiança a la cambra catalana. Aquest procediment necessita només de majoria simple. Si el president Puigdemont rep més vots a favor que en contra, superarà la qüestió. De moment, la CUP ja ha anunciat que hi votarà a favor. 

5 i 6 d'octubre: debat de política general al Parlament de Catalunya

La mesa de la cambra catalana també ha avançat aquesta setmana que el debat de política general se celebrarà la primera setmana d'octubre i pocs dies després de la qüestió de confiança. El govern català exposarà durant el debat les seves principals línies de treball que poden determinar el futur del procés independentista. Entre les opcions que hi ha en aquests moments sobre la taula per culminar el procés destaquen la celebració d'un referèndum o la convocatòria d'unes eleccions constituents la tardor del 2017.

19 i 20 d'octubre: primer ple ordinari del nou curs polític a Catalunya

El Parlament català reprendrà les sessions ordinàries cap a mitjans del mes d'octubre. Els dies 19 i 20 arrencarà, per tant, el nou curs parlamentari a la cambra després de la celebració de la qüestió de confiança i el debat de política general.

31 d'octubre: data límit per investir un nou president espanyol

L'últim dia del mes d'octubre és la data límit per poder celebrar un debat d'investidura al Congrés de Diputats espanyol. Si el dia 31 no s'ha arribat a un acord de governabilitat i s'ha investit un nou president, automàticament s'engegarà, de nou, la maquinària per celebrar unes terceres eleccions. Aquests comicis es produirien, si no es canvia cap punt de l'actual llei electoral espanyola, el dia de Nadal.