Setmana de confessions de Fèlix Millet i Jordi Montull que tornen a esquitxar Convergència Democràtica de Catalunya sobre el seu suposat finançament irregular. Millet va explicar que Convergència cobrava a través del Palau de Música de Ferriovial a canvi d’obra pública. Aquest mateix dimecres, totes les forces polítiques amb representació a la cambra catalana, amb l’excepció de Junts pel Sí, han demanat la compareixença de l’expresident i líder del PDECAT, Artur Mas.

Les presumptes irregularitats que afecten l’antiga Convergència molesten a alguns associats i simpatitzants del PDECAT. Per això, diferents personalitats han decidit unir-se i teixir un nou moviment que permeti crear "una marca nova", diferenciada de Convergència. Aquest corrent, encapçalat per Mark Serra, encara no té nom. Tot i així, ja han aparegut les primeres accions. El mateix Serra ha creat un grup de WhatsApp i una pàgina de Facebook per donar a conèixer aquesta iniciativa i a la qual poden sumar-s’hi tots els simpatitzants i associats que ho desitgin.

"Fem un nou corrent de base 100% PDECAT", demanen a través d’un missatge en aquest grup de WhatsApp. Alhora, afegeixen: "No som Convergència, ni ho volem ser. Com no som ERC, Demòcrates o qualsevol altre partit que existeixi o hagi existit abans de la nostra fundació. No som millors ni pitjors. Som un partit nou que aplega gent de molts orígens, que vol aplegar encara molta més gent i que no vol tenir cap lligam amb el passat". En el mateix grup de WhatsApp afirmen que durant els propers dies presentaran tots els detalls d’aquest nou corrent.

"Som un partit nou que aplega gent de molts orígens, que vol aplegar encara molta més gent i que no vol tenir cap lligam amb el passat"

D’altra banda, critiquen que en aquests moments "no hi ha mentalitat de marca nova" i que alguns "proconvergència bloquegen la renovació". En aquest sentit, expliquen que hi ha "un gran malestar entre els associats" perquè "se senten estafats si han d’acabar formant part d’una Convergència repintada".

Fonts consultades per Racó Català asseguren que aquest moviment pretén "actuar com a lobby" per pressionar l’actual executiva del PDECAT. La seva coordinadora general, Marta Pascal, va intentar, aquest passat dilluns, marcar distàncies entre el partit i les presumptes irregularitats de l’antiga CDC. Pascal va assegurar que ella només pot parlar en nom del PDECAT, un partit que "pot donar mostres molt clares i contundents que s’estan fent les coses ben fetes".