Ja ha començat el compte enrere per omplir els diferents trams dels 5 municipis catalans que enguany seran l'escenari de la mobilització de la Diada Nacional de Catalunya. Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han decidit omplir els carrers de Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona per demostrar que la societat catalana està "a punt" per "culminar l'últim tram del procés"

Tot i així, com cada any, els organitzadors també fan una crida als ciutadans de la resta dels Països Catalans perquè participin a la Diada catalana. Per això, s'ha destinat un lloc concret a cadascun dels diferents territoris. Els de la Catalunya Nord a Salt, els de la Franja a Lleida, els del País Valencià a Tarragona i els de les Illes Balears a Barcelona (tram 44). Diferents entitats d'aquests territoris també s'han sumat a aquesta crida perquè, com en edicions anteriors, la seva participació sigui "significativa". 

Com avança el ritme d'inscripcions a cada tram?

De moment, encara cap dels 5 espais està totalment ple. Segons assegura el coordinador de la comissió de mobilització de l'ANC, Oriol Codina, "és lògic" que a Barcelona s'hi inscriguin més participants, tot i així, considera que forma part del repte "omplir els cinc punts". Alhora, en aquest sentit Codina es mostra convençut que el fet que la mobilització sigui descentralitzada "pot incentivar" a diferents famílies que potser els feia "mandra baixar a Barcelona". 

Els promotors asseguren que prop de 700 persones treballen per garantir la logística de l'acte. Codina explica que Berga és un dels punts "més complicats" ja que cal garantir i facilitar una bona gestió dels accessos a la ciutat.