Amb Oriol Junqueras a la presó i Marta Rovira a l’exili, Pere Aragonès s’ha erigit en el nou dirigent d’Esquerra. Es tracta d’un relleu forçat per les circumstàncies, que Aragonès ha acceptat amb la voluntat de convertir ERC en el partit hegemònic a Catalunya. Quin camí l’ha dut fins aquí? El 20 de setembre de 2017, quan la Guàrdia Civil va entrar a la Conselleria d’Economia, el llavors secretari d’Economia del Govern no va ser detingut. Per aquelles dates, Oriol Junqueras ja li havia transferit tota la responsabilitat de quadrar les complexes finances de la Generalitat i havia
pensat en ell com a successor. I per què ell? Com veu Pere Aragonès el país en l’horitzó del 2030? Quin paper atorga a la formació a la qual milita des dels setze anys? Quines propostes polítiques, socials i econòmiques té? Què fa quan s’allunya dels focus mediàtics? Quines són les seves prioritats personals?

La periodista Magda Gregori revela el perfil polític, i també personal, del dirigent que es proposa encapçalar una nova etapa de la política catalana. El llibre mostra qui és, què pensa i com actua “l’home pragmàtic d’Esquerra”.