Internacionalitzar el procés polític català ha estat, des de sempre, un dels objectius de les principals entitats independentistes. Per això, formar part del Registre de Transparència Europeu és un pas significatiu per treballar en aquest sentit. La setmana passada, tal com explicàvem a Racó Català, l'Assemblea Nacional Catalana va esdevenir un nou grup d'interès a Europa. Altres entitats també han detectat els beneficis d'esdevenir lobby a la UE, aquest és el cas de Sobirania i Justícia que, des del passat dia 15 de novembre, ja apareix registrada com a organització independentista.

"Això ens facilitarà les relacions amb comissaris, funcionaris o membres del Parlament Europeu", ha assegurat la presidenta de Sobirania i Justícia, Isabel-Helena Martí, en declaracions a aquest mitjà. "Registrar-se és el pas previ per poder construir una actuació més contundent a les institucions europees", afegeix Martí. La presidenta explica que, de moment, encara no poden concretar cap acció que pugui ser resultat d'aquest nou estatus dins de les institucions europees. Tot i així, diu que sí que tenen "algunes idees" que es materialitzaran "en breu". D'altra banda, per justificar aquest procediment, Martí no dubta en afirmar que això "normalitza l'activitat i qualitat de les entitats independentistes i prestigia el procés".

Dels 'Building a New State' a actes arreu d'Europa per internacionalitzar el procés català

Sobirania i Justícia, des dels seus inicis, ha organitzat diferents actes i activitats per explicar el procés català tan dins com fora de Catalunya. L'entitat ha organitzat 4 conferències internacionals anomenades "Building a New State" i en les quals hi han participat destacades personalitats del món acadèmic i polític europeu. Segons l'entitat, l'objectiu d'aquestes jornades era "analitzar els arguments i les claus que intervenen en el procés de construcció del nou estat català".

Alhora, Sobirania i Justícia també organitza actes en algunes ciutats europees per explicar la conjuntura política catalana. El darrer es va celebrar el passat mes de maig a Londres amb el títol "Què està passant a Catalunya?".